Etsi
  • Timo Raunio

Ulkoistettu IT-päällikkö

Päivitetty: 20. tammi 2020


Yritys tarvitsee jatkuvasti järjestelmiä, ohjelmistoja, koneita, laitteita ja servereitä. Tietoturva ja tietosuoja-asiat ovat kunnossa – tai sitten ei. Osa vastuusta on ulkopuolisilla, osa talon sisällä.

Yrityksessä on siis usein IT:n kehittämiseen ja ylläpitämiseen liittyviä töitä, joille on hankala löytää ketään vastuuhenkilöä. Usein kokonaisuuden koordinointia ei myöskään olla resursoitu ja eri toimijat toimivat toisistaan tietämättä. Tämä tekee kokonaisuudesta tehotonta, lisää riskejä ja nostaa kustannuksia.

Tietohallintopäällikkö (tai IT-päällikkö) on tietohallinnon vetäjä, joka huolehtii operatiivisesta toiminnasta ja varmistaa tietohallinnon oikean suunnan. Tietohallintopäällikkö ei suinkaan kuitenkaan ole työasematuen tekninen asiantuntija vaan kokonaisuuksia ymmärtävä organisaattori, joka pitelee lukemattomia naruja käsissään. Hänelle on tärkeää strateginen suunnitelmallisuus ja hyvä yhteistyö liiketoiminnan kanssa. Hän vastaa tietohallinnon toiminnasta ja huolehtii, että kaikki kokonaisuuteen liittyvät toiminnot kulkevat kohti yhteistä päämäärää. Pienemmässä organisaatiossa tietohallintopäällikkö vastaa suoraan toiminnasta yritysjohdolle. Suuremmissa taustalla voi olla vielä erikseen tietohallintojohtaja.

Softman toimii yrityksen ulkoistettuna IT- tai tietohallintopäällikkönä. Tulemme apuun, kun yrityksen toiminta on kasvamassa suuremmaksi, mutta palkattu tietohallintopäällikkö on vielä liian suuri investointi. Toimimme myös tarvittaessa lisäresurssina omalle tietohallintopäällikölle ja tai -johtajalle. Palvelumme joustaa yhdestä useampaan päivään kuukaudessa.

#returns #costefficiency

29 katselukertaa0 kommenttia